Algiers vormt front op vierde album

“De wereld werd dooreen geschud.” En dus werd er een crew samengesteld.

Algiers verzamelde een groep gelijkgestemde artiesten om vierde album ‘SHOOK’ te maken. De plaat verschijnt op 24 februari op Matador en bulkt van de gasten, gaande van iconen tot toekomstige sterren.

De plaat vormt een bliksemafleider voor een ongrijpbare, maar universele energie en gevoel. Meerdere stemmen, een spirituele en geografische thuiskomst, een strategie van gemeenschap in een brandende wereld, het verhaal van het einde van een relatie, een zomerfeest op de veranda in Atlanta. Uiteindelijk uitgemond in een zeventien tracks tellende plaat.

Vandaag schudt Algiers je wakker met de nieuwe single Irreversible Damage met Zack de la Rocha. “This a relapse / what it be god / No rehab for my jihad / A rapture in a grief storm / Time on my neck an’ it be gone”, spuugt de la Rocha naar een halsbrekende climax van kletterende beats, kronkelende gitaren en pulserende elektronica. "Het einde van dat nummer is het geluid van vreugde", zegt Algiers-frontman Franklin James Fisher. "Zo klinkt hoop in 2022 wanneer alles uit elkaar valt."

Algiers houdt op 15 december een speciaal SHOOK-evenement in Brooklyns National Sawdust, met speciale gasten. De band zal in 2023 ook door Europa touren, inclusief een show in Brussel op 15 februari 2023, meer bepaald in de Botanique.

29 oktober 2022
Marc Alenus