Praga Khan - Fotoreportage

Ancienne Belgique, 9 september 2022

We waren er bij de eerste keer op Axion Beach Rock in 1998, op Maanrock 2022 voor de laatste festivalshow en nu op het eerste van twee afscheidsconcerten op Belgische bodem van Maurice Engelen en de zijnen. Praga Khan (en bij uitbreiding Lords Of Acid, dat andere alter ego van Maurice) waren lang geen sant in eigen land, terwijl ze de rest van de wereld plat speelden met de electronic body music die gegroeid was uit de new beat en new wave. Daarvan is anno 2022 niets meer te merken. Na drieëndertig jaar houdt de groep ermee op, althans als live band.

Praga Khan - Fotoreportage

 

Maar niet zonder de volgelopen Ancienne Belgique nog eens te trakteren op een afscheidsfeestje om u tegen te zeggen. Een mooie gevarieerde setlist met prijsbeesten als Breakfast In Vegas, Freakazoidz en Tausend Sterne naast pareltjes als The Moon en Sayonara Greetings. Het was al een tijdje geleden dat laatste nog eens live gespeeld werd, volgens Praga hemzelve. Of Phantasia Forever, waarbij Zohra de vocale honneurs waarnam.

Natuurlijk is geen enkel Praga Khan-optreden compleet zonder The Power Of the Flower en de bijhorende ballonnen die over het publiek dansen. Ook I Sit On Acid, oorspronkelijk van Lords Of Acid, het nummer waarmee het ooit allemaal begon in volle new beat-gekte, kreeg een eresaluut in de set.

Tenslotte werden we getrakteerd op een echt bisnummer, want Luv U Still kwam nogmaals langs in de bisronde. Volgens Maurice is dat namelijk zijn favoriete Praga Khan-song. En hiermee viel het doek voor Praga Kahn op deze zinderende avond. Géén kruisiging op de drieëndertigste verjaardag, maar zowaar een hemelvaart.

Praga Khan - The End @ AB 9/9/2022

12 september 2022
Patrick Van den Troost