Maanrock - Fotoreportage dag 2

Grote Markt Mechelen, 26 augustus 2022 - 28 augustus 2022

Maanrock - Fotoreportage dag 2

Dag twee van Maanrock 2022 begon mellow, met de soulvolle hiphop van Moody Mae uit het niet zo bijster verre Leuven. Ze brachten op het Groot Podium en set die laveerde tussen feest en even reflecteren over de staat van de wereld. Hier en daar kon je al het eerste heupwiegen waarnemen op de Grote Markt van Mechelen.

Dat heupwiegen evolueerde pijlsnel in een woeste pogo toen de gasten van Meltheads hetzelfde podium betraden. Vurige eigen songs, met prijsbeest Sweet Monica, én een raak gekozen cover van Chaise Longue (Wet Leg) vlogen ons in recordtempo om de oren.

We gingen even bekomen van deze razernij bij het oergezellige MOES-podium waar Tin Fingers ons wat rust bracht met hun alternatieve pop met een donker randje.

De zon was ondertussen ondergegaan, meteen het teken om de Grote Markt om te toveren tot één groot elektro-feestterrein. Die eer viel te beurt aan Maurice Engelen en Praga Khan die zijn/hun laatste festivaloptreden zouden geven, uitgerekend op Maanrock Mechelen. Een puike setlist met o.a. Freakazoidz, Luv You Still, Breakfast In Vegas werd ons deel. Ook I Sit On Acid van Lords of Acid galmde een laatste keer over een festivalterrein. Bij de traditionele afsluiter van hun set, The Power Of The Flower, werd hier en daar een traantje weggepinkt.

Veel tijd om dit verlies te verwerken kregen we niet, want daar waren de Compact Disk Dummies al met hun clash van gitaren en elektro die over het plein golfde. Electropunk die Het Groot Podium op zijn grondvesten deed daveren. Tussendoor kregen we een leuke rewind naar de tachtiger jaren met Are 'Friends' Electric? van Tubeway Army, bij de burgerlijke stand ook wel gekend als Gary Numan. The Reeling mocht als slotnummer een brug slaan naar de volgende act.

Het was al vér over middernacht toen The Subs verschenen achter hun elektronica, in ware Kraftwerk-stijl. Of we zin hadden om te feesten? Of te dansen? De Grote Markt veranderde in een grote dansvloer. I Want To Dance Again, zo dacht iedereen op het festivalterrein er op dit moment over: “To dance is to be alive” zong Ogenn ons uitdagend toe. Ge moogt gerust zijn.

Morgen staat dag drie van Maanrock op ons programma, althans als onze dansbenen tegen dan al wat terug tot rust gekomen zijn. We houden u op de hoogte.

Maanrock dag 2022 dag 2 27/08/2022

29 augustus 2022
Patrick Van den Troost