NAO - Explosieve krullenbol

, 20 november 2016

Funky rnb, sexy urban dansmoves, een krachtige stem en een impressionante bos haar. Dat de Orangerie uitverkocht was, bewijst dat deze vurige elektrosouldiva fans kweekt met de vingerknip. Wij werden vooral verleid door die ene fantastische Yours Truly-sessie van In The Morning.  

NAO</b> - Explosieve krullenbol

Eerst was het tijd voor Australisch hipsterduo Kllo. Zij, de sensuele stem en de turntablefeeling van iemand die ’s avonds nog de afterparty in de fuse zou gaan draaien. Hij, de jonge Caribou met een extralarge pull en een synthesizer. Aangename vibes, maar live slopen er af en toe al eens wat foutjes in, die een knagende chaos veroorzaakte.

NAO of Neo Jessica Joshua liet dit jaar debuutalbum ‘For All We Know’ op de wereld los. Kenmerkend zijn scherpzinnige songwriting, producties van de bovenste plank en stemgolven die je eender welke richting op drijven.

Het moet zowat de tweehonderddrieëndertigste keer zijn ondertussen dat we dat nummer In The Morning horen. Het kippenvel geraken we niet kwijt. Breekbaar en tegelijk zo krachtig. “I can't be who he wants me to be”, schreeuwt ze. Frustraties en beats stromen hand in hand van het podium.  Dat de productie hoge toppen scheert, bewijst het sprankelende Girlfriend. Futuristische pop met goed getimede pauzes. Menig enthousiasteling greep de ultieme gelegenheid om de sensationeelste dansmoves uit de kast te halen.

En wat dan gezegd van haar zangcapaciteiten. Fool To Love, een dikke hit als gevolg van een gedoemde relatie, bleek een publiekslieveling. Al kan je bij die term natuurlijk niet om Firefly heen; ook zonder Mura Masa achter de knoppen, onverwoestbaar.

Als we dan toch een minpuntje moeten geven, is het voor de belichting en de losgeslagen rookautomaat. Het was mistig in de Bota. Dat spierwitte topje van de pittige soulqueen was bijgevolg geen overbodige luxe. Niet dat dit de pret echt kon bederven.

NAO is meer dan de stem van uw favoriete zomerhit. Ook zonder Mura Masa laat ze de tent ontploffen met een energetisch vermogen dat, net als in dat mythologisch Samson en Delila-verhaaltje, onmiskenbaar in die explosieve krullenbol moet zitten.

20 november 2016
Jorik Antonissen