Mr. Paul & The Lowriders - Shangri-La aan de Leuvense Vaart

Het Depot, 13 oktober 2023

Mr. Paul & The Lowriders - Shangri-La aan de Leuvense Vaart

Sommige dingen veranderen (dan toch) niet. Mr Paul had zich een strak maatpak aangemeten om samen met The Lowriders ‘Unguarded Thoughts’ voor te stellen in thuisbasis Leuven.

De nieuwe plaat mocht alvast op onze goedkeuring rekenen en ook Het Depot was aardig volgelopen om Mr Paul & The Lowriders een warm onthaal te geven. De negenkoppige live band bestaat naast Lange Polle uit Tijs Vanneste, Alain Louie en achter de drums Stoy Stoffelen. Gooi daarbij nog Matthias Moors (bas), Patrick Cuyvers (toetsen) en Jan Oelbrandt (pedalsteel en gitaar) en je hebt een garantie op een swingend feestje. Als dan ook nog Sam Vloemans (trompet en percussie) en Frank Deruytter (sax) mee op het podium staan, dan hoeft het geen verder betoog dat het zweten wordt op de dansvloer.

De band serveerde een succulente mix van eigen werk, aangevuld met enkele welgemikte covers van onder meer Dr John met I Walk On Guilded Splinters en I'm Waiting For The Man van The Velvet Underground. Prijsbeesten Eight Miles High en Shimmer And Shine kregen verder gezelschap van moois als Cinnamon Blood, My Shangri-La en Comme Dans Un Film. Alain Louie schudde voor de gelegenheid enkele dagen voordien nog een nieuw nummer uit de mouw, omdat Nonkel Paul nog een traag nummer in de set wou. Het resulteerde in de mooie sleper Rye Whisky.

Een imposant Father Death Blues, dat de plaat afsluit, en nog een swingende medley latinvibes besloten deze première van de najaarstournee, die de groep naar de clubs en theaters van De Lage Landen brengt. Eerstvolgende halte is op 25 oktober in Vera, Groningen en daarna dichter bij huis, in Kunstencentrum VIERNULVIER, Gent op 31 oktober. Doe er uw profijt mee!

Mr Paul & The Lowriders @ Het Depot - 13/10/23

16 oktober 2023
Patrick Van den Troost