Maanrock in het park - De maan scheen door de bomen

Kruidtuin, Mechelen, 26 augustus 2021

Maanrock in het park - De maan scheen door de bomen

Op deze eerste - zowaar droge - dag van Maanrock In Het Park mochten de Mechelse gitaren van The Geraldines de spits afbijten. Deze speciale editie van Maanrock 2021 palmt het laatste weekend van augustus de vele parken, die Mechelen rijk is, in voor vier dagen vol optredens.

Starten deden we alvast in de Mechelse Kruidtuin, het hoofdpodium dit jaar. Het park was al vrij goed volgelopen, toen de Mechelaars van The Geraldines het podium betraden. In 2020 brachten ze debuutplaat ‘Never Worry Always Worry’ uit. En nu kunnen ze die muziek weer op een festivalpodium brengen. Turn Around en Cardinal mogen alvast tot de publiekslievelingen gerekend worden.

En dat we allemaal weer wat dichter bij elkaar mogen komen, bleek ook toen High Hi het podium innam. Het werd alvast gezellig druk voor het podium en er kon zowaar voorzichtig ritmisch meewiegen vastgesteld worden vanaf opener 94A9. Afsluiten deden die van High Hi met Daggers en tegen die tijd kon niemand nog stil blijven staan.

En toen was het de beurt aan Tim Vanhamel en trawanten, bij de connaisseurs genoegzaam gekend als Millionaire. En die waren dan ook in dichte drommen afgekomen naar de Botaniek. Cornucopia liet al meteen de vlam in de pan slaan. Daarna volgde Wake Up the Children. We gaan inderdaad nog lang niet slapen. Slaan en zalven, het gebeurde de hele set tot de masked crusader ons met een stomend Champagne de nacht in stuurde.

Fijn om terug op een festival te zijn. Het heeft lang genoeg geduurd.

Maanrock In Het Park: Millionaire, The Geraldines, High Hi - 26/8/2021

28 augustus 2021
Patrick Van den Troost