Maanrock 2024 - Trillende kasseien feesten mee

Festivalterrein Maanrock , 23 augustus 2024 - 25 augustus 2024

Maanrock 2024 - Trillende kasseien feesten mee

De weergoden hebben de laatste tijd zo een eigen interpretatie van hoe zomerweer eruit dient te zien heden ten dage. Op de zaterdag van Maanrock 2024 raasden er juist voor het begin van het festival wind- en regenvlagen over de Mechelse binnenstad. Met als gevolg dat uit veiligheidsoverwegingen enkele optredens om technische redenen geannuleerd werden.

Slachtoffer op het Groot Podium was Ise, één van de winnaars van 'De Nieuwe Lichting' 2024. Dat optreden valt letterlijk in het water. Uiteraard geen gemakkelijke beslissing en Ise was er het hart van in. En zo werd Kids With Buns ongewild opener van deze derde dag van Maanrock 2024. Marie en Amber beleefden een full circle-momentje op het podium. De nummers uit ‘Out Of Place’ werden allemaal geschreven in Mechelen, waar Marie woont. Tussen Stubborn Mind, Bad Grades en Colder kreeg ook Ise een momentje op het Maanrockpodium. Met zijn drietjes brachten ze een mooie versie van Ik Reis Door De Nacht van de laatste plaat van Gorki en het nummer dat Ise coverde voor het huldeconcert om de legende Luc De Vos te eren later dit najaar.

Omdat Maanrock natuurlijk meer is dan enkel het Groot Podium op de Grote Markt, trokken we er even op uit, nu het toch ietsjes droger werd. Het podium van Korenmarkt Leeft werd op dat eigenste moment overrompeld door de fun-punk-metal van Mechels Laweit. Twee jaar geleden stonden ze ook al op het podium voor de Maanrockrally, maar toen onder de naam Zombie Butterfly. Die nieuwe naam zou hun identiteit beter weerspiegelen. Geen woord van gelogen overigens. Dat het niet altijd om te lachen moet zijn, konden we vaststellen bij hun “politieke song” Eerst De Mensen, Dan De Winst.

Enkele straten verder kwamen we dan weer terecht bij het KoMaan! Podium in BlinkHuis Mechelen, een plek waar “rust, stilte en schoonheid ruimte bieden voor inspiratie, creativiteit en ambitie”. Een alternatief quoi voor de drukkere pleinen van Maanrock. We pikten er enkele nummers (Putty en Demons, Have At Thee) mee van The Low Countries, een indiefolk- / indiepopduo uit Mechelen en de UK. Nigel Parrington en Els D’hooge kwamen op onze radar na een shout-out van Tom Robinson hemzelve. Dit moesten we dan ook even checken en goedkeuren. Om verder te volgen.

Terug naar het Groot Podium dan want daar stond Glints al te popelen om de Grote Markt omver te blazen. Het publiek was een gewillig slachtoffer voor songs als Gold Veins, She Flew The Coop (met vocale ondersteuning door Yong Yello) en Lemonade Money. Het plein ging helemaal uit de bol met (Not A) Housewife inclusief een dikke shout-out naar maatje Daan. Een triootje killertracks sloot de set af, beginnende met Blank, ooit in samenwerking met The Subs. Bugatti, de track waar alles mee begon voor Glints, en meezingmoment Roma lieten de kasseien van de Grote Markt trillen. En nog een “Peace for the Middle East” er achteraan.

Toen was het tijd voor “Queen C.” oftewel icoon Coely. Met de “OG-band” die er van bij haar eerste stappen op het podium bij waren (de gitarist speelt tegenwoordig bij Selah Sue, maar wou er voor dit optreden toch bij zijn), speelde ze met een fusie van r&b, soul, rock, hiphop en pop de Grote Markt nog een keertje plat. Toppers als Fruit Of Bantu, Regulator en Nightcall bereidden het pad om met Don’ Care en vooral Celebrate Mechelen nog een keertje in vuur en vlam te zetten. Queen C hield het zelf nadien niet droog en dat was deze keer niet door het regenweer.

Maanrock '24 - dag 2

 

27 augustus 2024
Patrick Van den Troost