Kill The Logo - Fotoreportage

Ancienne Belgique, 25 februari 2022

Kill The Logo  - Fotoreportage

Eindelijk mochten we weer. We sprongen zowaar spontaan een gat in de lucht toen we hoorden dat de lp-presentatie van Killthelogo effectief plaats zou vinden. En we waren duidelijk niet de enigen die dat deden. De AB club liep met andere woorden als vanouds lekker vol. 

Drie bands, dat waren we niet meer gewoon. Toen wij binnenkwamen, was de opener, het Brusselse Through The Void ,zowaar aan de laatste minuut bezig, maar aan de rondvliegende zweetdruppels te zien moet het een lekker optreden zijn geweest. Daarna nam Lalma de fakkel over, het project van John Roan, die we al twintig jaar kennen als het gezicht van Arsenal, maar die in Lalma de ideale emotionele uitlaatklep vond. De snelle drumroffels van Gregory Simons, die we kennen van Vonnis, rolden voor de vier andere muzikanten een tapijt uit waarop de psychedelische black metal perfect bleef plakken. Geen springers of pogo, wel aandachtige luisteraars. 

Maar het feestvarken van de avond was Killthelogo, die eindelijk het debuutalbum boven de doopvont konden houden. Zanger Daniel Mies dankte allereerst netjes de openers en het talrijk opgekomen publiek, om dan meteen het vuur aan de lont te steken en de club in een kolkende mensenmassa om te toveren. De band weet perfect hoe boodschap en muziek samen verpakt moeten worden en onderstreepten dat duidelijk vanaf opener Iconoclast. Met zowel trage als snelle stukken ging het alleen maar crescendo en dienden we met het fototoestel baan te ruimen voor de avonturiers. 

De terugkeer zullen ze in de AB Club niet snel vergeten. Evenmin als wij trouwens. #RiotAsOne

Kill the Logo @ Ancienne Belgique 25/2/2022

1 maart 2022
Bert Gysemans