Helldorado - Fotoreportage

Klokgebouw, Eindhoven, 19 november 2022

Helldorado - Fotoreportage

Van 2018 is het al geleden dat Helldorado het Eindhovense Klokgebouw nog eens op de grondvesten liet daveren. De organisatie gaf verstek in 2019, maar wat ze niet wisten was dat ze nog eens twee jaar extra aan de broek kregen. Voldoende tijd om te bezinnen en in 2022 terug te slaan met een superaffiche. 

Aan een moordend tempo volgden de muzikale hoogtepunten zich op, verdeeld over drie podia. Gaande van Cobra The Impaler tot Dopelord, van Fire Horse tot The Datsuns en van Dool tot Bark. Een hele boel Belgen - bands en publiek - tekenden present, want uiteindelijk is Eindhoven vlak achter de deur, maar er was ook een keur aan Nederlandse bands, die zorgden voor heel wat animo.

Bij de reünieshow van lokale helden Peter Pan Speedrock was er amper doorkomen aan. Hetzelfde gold voor de Zweden van The Hellacopters,,die het iets frivoler aanpakten: er kon lekker gerockt en gedanst worden op de catchy, sleazy rock. En dan moest  Clutch nog afsluiten, die met een greatest-hits-meets-'Sunrise On Slaughter Beach' de fans bekoorden.

Wij hebben Helldorado 2023 (18 november) alvast keurig in de agenda aangestipt. 

Helldorado @ Klokgebouw Eindhoven 19/11/2022

 

 

24 november 2022
Bert Gysemans