Dälek - Fotoreportage

Magasin4, 4 juni 2022

Dälek  - Fotoreportage

Het Brusselse Collectif Mental bestond tien jaar en dat mocht gevierd worden. Dus nodigden ze prompt Dälek uit en vulden de affiche aan met twee jonge Franse bands die druk in de weer zijn met noise en beats, een beetje dus zoals Dälek zelf. 

Chaos E.T. Sexual mocht openen en de industriële noisedoomklanken van het trio gingen er als zoete koek in bij de concertgangers. Cantenac Dagar deed misschien nog straffer: het tweetal installeerde zich in het publiek en liet zien hoe je met een banjo met strijkstok, een drumcomputer en enkele stemvervormende effecten het nodige resultaat kon bekomen. Een aanrader, hoewel de jongens in de roes even de tijd uit het oog verloren. 

Met enige vertraging mocht Dälek dan toch van start gaan. En om de neuzen allemaal in dezelfde richting te zetten, begonnen ze meteen met A Heretic's Inheritance. Geen Adam Jones op het podium van Magasin 4, wel Mike Manteca en MC Dälek. Vlot werd er overgeschakeld naar Decimation (Dis Nation). Wie dacht dat er enkel uit het nieuwe album 'Precipice' zou geplukt worden, kwam bedrogen uit, want de twee namen ons mee voor een dolle rit doorheen de rijke discografie van de band. En wij verlieten luidop schreeuwend "Revolution Revolution" met een goed gevoel de Brusselse zaal.

Dälek, Chaos E.T. Sexual, Cantenac Daggar @ Magasin4 - 2/6/2022

6 juni 2022
Bert Gysemans