Bess Atwell - Hemelse kennismaking

De Kreun, 30 mei 2019

Bess Atwell</b> - Hemelse kennismaking

Singer-songwriter Bess Atwell mocht voor de eerste keer in haar carrière optreden voor een Belgisch publiek. En daar had ze duidelijk zin in.

Als Special Guest van Phosphorescent mocht de uit Brighton afkomstige Bess Atwell haar muziek voorstellen aan het Belgische publiek. Zelfverzekerd betrad ze samen met Jack Hosgood (piano en backing vocals) het podium. Met gitaar in de hand was ze klaar om de aanwezige muziekliefhebbers te overtuigen van haar talent. En ze wond er geen doekjes om. Geen speciaal samengestelde stage-outfit, geen grootse lichteffecten of iets dergelijks. Nee, Atwell hield het puur en legde de focus vooral op stem en muziek. En dat was ongetwijfeld de beste keuze die ze had kunnen maken. Atwell heeft namelijk krachtige vocalen, die zonder enige moeite hoge noten halen en aanhouden, maar tegelijk heeft haar stem ook iets lieflijks en betoverends.

Beginnen deed ze met Cobbled Street, een nummer afkomstig van haar eerste solo-album ‘Hold Your Mind’. En het moet gezegd: de live versie was zowaar beter dan die op het album. Doorheen de set wisselde ze oudere nummers af met nummers van de nieuwste ep. Het feit dat de voltallige band niet aanwezig was bij het optreden, speelde vooral in haar voordeel. 

Eén van de hoogtepunten was het magische Grace, in essentie een liefdeslied over het onvoorwaardelijk aanvaarden en steunen van je partner. Als publiek werd je gewoon meegezogen in het verhaal en kon je je perfect inleven in deze emotie. Voor het laatste nummer van de avond, verliet bandlid Hosgood het podium. Afsluiten deed Atwell volledig solo met het nog onuitgebrachte Love Is Not Enough, opnieuw een pareltje om bij weg te dromen, maar het liet de toeschouwers ook hunkeren naar meer. Een goede zet, gezien ze van plan is om later dit jaar nog een volwaardig album uit te brengen.

Uiteraard was er ook nog Phosphorescent, maar door omstandigheden dienden we hiervoor verstek te geven. Hoe dan ook is Bess Atwell een artieste die wij van nabij gaan blijven volgen.

1 juni 2019
Marjolein De Smet