Bess Atwell - Big Blue

Unsigned

Big Blue

Bij ons is de Britse Bess Atwell nog niet echt gekend, maar hierin hoopt ze binnenkort verandering te brengen.

 

Bess Atwell is een Britse singer-songwriter, die opgroeide in Brighton binnen een creatieve familie. Vanaf haar dertiende stond haar opleiding in het kader van drama en entertainen. Heel even volgde ze nog een opleiding muziek aan de Falmouth University, maar dit zette ze stop om zich nabij Londen volledig te focussen op haar muziek. 

Achteraf gezien was dat niet zo’n slechte keuze. Haar solodebuutalbum ‘Hold Your Mind’ zorgde ervoor dat ze werd opgemerkt. Hierdoor kon ze in 2015 een reeks showcases spelen voor het The Great Escape Festival, wat haar lovende kritieken opleverde van The Independent en The Guardian. Zo werd Atwell omschreven als “Een begaafde singer-songwriter” en zelfs als “Een veelbelovende Folk dichter”. Ondanks deze positieve feedback, besloot Atwell toch om even wat afstand te nemen. En daar had ze een goere reden voor.

Atwell wou alles vanop een afstand evalueren en uiteindelijk nieuwe muziek creëren. Tijdens de drie jaar durende ‘pauze’ kon Atwell haar muziek heruitvinden. De muziek die we nu te horen krijgen, klinkt meer afgewerkt en zelfzekerder. Ze koos ervoor om folk te combineren met indierock. Hierdoor klinkt de nieuwe ep zeer rustgevend. Maar dit staat zeker niet gelijk aan saai of vervelend. Integendeel. Het nodigt uit om te blijven luisteren, om te horen wat Atwell nog meer te zeggen heeft met haar muziek. Ook in de muziek zelf zit er voldoende afwisseling om de ep aantrekkelijk te maken én te houden. De grootste verandering voor Atwell was waarschijnlijk het overstappen van een soloproject naar een volwaardige band.

In 2018 kwam de nieuwe single - Swimming Pool – uit. Deze werd frequent gedraaid op BBC Radio 6 Music, net als Grace, dat in essentie een liefdeslied is, over het onvoorwaardelijk aanvaarden en steunen van je partner. Naast romantiek, verkent Atwell ook thema’s zoals realiteit en identiteit doorheen deze vijf singles tellende ep. 

‘Big Blue’ wordt heel binnenkort voorgesteld aan het Belgische publiek. Op donderdag 30 mei én vrijdag 31 mei 2019 treedt Bess Atwell in België op als special guest van Phosphorescent. Atwell is respectievelijk te zien in De Kreun te Kortrijk en Trix te Antwerpen. Tickets zijn te verkrijgen via de website van beide zalen.

28 mei 2019
Marjolein De Smet