Asgard Rock & Metal Fest - Fotoreportage

Festivalterrein Ramsel, 27 juli 2024 - 28 juli 2024

Asgard Rock & Metal Fest - Fotoreportage

Twee dagen genieten van het beste wat België momenteel te bieden heeft op metal- en rockvlak, aangevuld met enkele noorderburen en een verloren gelopen Duitse band. Dat is in een notendop Asgard Rock & Metal Fest. 

"In the Middle of Nowhere", maar wel de "middle of nowhere" van (bg) en die heeft er helemaal geen bezwaar tegen dat daar een festival plaats vindt. Integendeel zelfs. De tweede dag van de eerste editie kregen publiek en organisatie het zwaar te verduren door de aanhoudende regen. Dit jaar waren de weergoden gunstig gestemd: een lekker weertje, veel volk, en bands die een extra effort wilden doen. 

Wij noteerden over de twee dagen opmerkelijke optredens van de enige Duitsers, Divine:Zero met de energieke bassist, die wel een Duracellkonijn leek te hebben ingeslikt, en met uiteraard de geweldige leuze "I hate people". Daarmee val je al eens op. 

Dat deden Changing Tides, de youngsters uit Tilburg, die voor metalcore met een death-toets gingen, ook. Hoe je het ook wil omschrijven, het klonk veelbelovend en de aangekondigde tweede lp zal zonder twijfel een knaller .worden. 

De revanche van Temptations For The Weak mocht er ook zijn. Nadat ze vorig jaar zonder twijfel het grootste slachtoffer van de regen werden, speelden ze deze editie voor een volle festivalweide. 

Verwilderd uit de Noorderkempen zorgde voor een toets black metal. De zondag bleek trouwens de dag van de betere schilderwerken. Bij Verwilderd was dat blauw, bij Nephilm werden het strepen en publieksfavoriet Cathubodua hanteerde een mix van strepen en spatten. Zangeres Sara deed een dag eerder al enkele nummers mee met InHuman. Cathubodua heeft ondertussen twee voledige albums onder de arm en in symfonisch metalland kan je maar beter rekening met henhouden. 

Woyote is de band van Mikey Doling van Channel Zero, die een mix van Belgische en Amerikaanse muzikanten rond zich verzamelde. Vooral zanger Aaron Norsdstrom is een fenomeen met die melodieuze stem, Mikey vertelde ons op de weide dat Woyote het niet altijd gemakkelijk heeft, want het publiek weet niet goed waaraan zich te verwachten, maar in Ramsel was dat geen probleem. De meeste nummers kwamen uiteraard uit het debuut 'Mother Of The Universe', één van de strafste hardrockalbums van 2023. 

Slaughter The Giant had buiten enig speeltuig een nieuwe single meegebracht, afkomstig uit het later dit jaar uit te komen tweede album 'Abomination'. Melodieuze deathmetal op snee. 

Dit festival heeft hiermee de norm gezet voor de toekomst.

Asgard Rock & Metal Fest - 27-28/7/24

1 augustus 2024
Bert Gysemans