Asgard Rock & Metal Fest - Fotoreportage

Hanestraatje, Herselt, 29 juli 2023 - 30 juli 2023

Asgard Rock & Metal Fest - Fotoreportage

De weergoden waren deze eerste editie van het Asgard Rock & Metal Fest niet altijd even gunstig gezind, maar gelukkig konden ze rekenen op een reeks bands, die het beste van zichzelf gaven, en een publiek dat er van bij het begin voor ging. En beide partijen overstegen zichzelf meermaals. 

Buiten een enkel buitje op dag één en het spijtige cancellen van Charkutterie, sloop via noemenswaardige optredens van lokale helden GunsBlaze, het eerste Belgische festivaloptreden van TerraDown, de groovemetal van Destroy Humanity, de crossovermetal van Stung inclusief Limp Bizkit-cover de festivalweide naar de maximum capaciteit. Net op tijd om de sterke set vol melodieuze deathmetal van Hexa Mera mee te pikken. Een goede test voor het geplande optreden op Alcatraz later deze maand. Virus Inhumanity mocht de eerste dag afsluiten. 

Dag twee pikten we in bij Cathubodua, een symfonische metalband met leden uit alle hoeken van België en Nederland met viool en een stem om u tegen te zeggen. Aan de reacties te zien was dit meteen een hoogvlieger. Het muzikale contrast kon niet groter zijn, want Incult kwam de nodige deathmetal de weide in blazen. Na wat geschuif in het publiek - de melodieuze fans naar achter, de ruwere fans vooraan - kwam het toch allemaal goed.

En plots stond er nog een Alcatraz band op het podium: A Goat As Our Shepherd won namelijk de Alcatraz Bash, de talentwedstrijd. Het was ondertussen beginnen druppelen, maar dat was enkel een teken voor de band om nog een extra effort te doen. Met circlepits en walls of death hielden ze met melodieuze deathmetal iedereen bij de les.

De hemelsluizen gingen dan volledig open en de bekendste band uit de streek, Killer, moest het stellen met een reeks diehard fans in de gutsende regen en een schuilende groep in de biertent, maar ze lieten het niet aan het hart komen en wisten met een mix van klassiekers en nieuw materiaal uit het album 'Hellfire' een stevige set neer te zetten.

De overblijvers (of overlevers) kregen nog een geweldig kolkende metalcoreset van Temptations For The Weak en Slagter, de Belgische nummer één Slayer-coverband met leden van Leave Scars en Fractured Insanity cadeau.  Wij reserveren alvast hetzelfde weekeinde die extra speeltijd kregen voor de tweede editie. 

Asgard Rock & Metal Fest - 29-30/7/23

2 augustus 2023
Bert Gysemans