Aroma Di Amore: finale show, ooit! - Afscheid in stijl

Ancienne Belgique, 14 december 2022

Aroma Di Amore: finale show, ooit! - Afscheid in stijl

Na veertig jaar speelde cultband Aroma Di Amore een laatste keer ten dans in de AB in Brussel, de plaats waar het voor hen eigenlijk allemaal begon in de finale van Humo's Rock Rally 1982. En afscheid nemen deden ze in stijl.

Maar eerst mocht Bootsie Butsenzeller (muzikant, producer, dj, performer en nog vanalles) zijn duivels ontbinden achter zijn favoriete drumstel. Onlangs bracht hij nog een plaat uit met ZOOL. aka Gerry Vergult aka Fred Angst van het afscheidnemende Aroma Di Amore. Bootsie bracht een eclatante mix van vroeger werk als Rhythmic Shapeshifter en Warpspeed en zowat geheel zijn bijdrage aan voornoemde Butsenzeller / ZOOL.-samenwerking ‘Humanity / Empathy’. De te korte set werd afgesloten met een heftig VoteShutUpWorkConsume waarop Fred Angst acte de présence gaf om de gitaar te beroeren.

En toen was het tijd voor het allerlaatste optreden van Aroma Di Amore. Nu ja, die woorden hoorden we vorig jaar ook uit de mond van Marcel Vanthilt rollen in De Roma, toen hij het had over het afscheid van ADA-geestesgenoten Arbeid Adelt!, die toen ook de veertigste verjaardag mochten vieren. Ondertussen heeft AA! een nieuwe ep uit en volgt binnenkort een volledige nieuwe plaat. “Allerlaatste” mag dus soms wel met een stevige korrel zout genomen worden.

De Mechelaars serveerden het verrukte publiek een fijne selectie met de nadruk op eightiesklassiekers, maar ook minder oud werk als Hoor Hoe Weent Mijn Ziel. Het werd één grote zegetocht voor founding members Elvis Peeters, Fred Angst en Lo Meulen, aangevuld met de saxofoons van Roos Janssens en de extra gitaar van Jan Peeters. Beginnen met de kopstoot Overleven om daarna het publiek niet meer te lossen tot het einde. Een mooie spanningsboog  tussen Lauwe Oorlog over Het Gesticht naar publiekslieveling Voor De Dood. Nergens werd de tijd gegund om de aandacht te laten verslappen. De ingetogen versie van afsluiter Moeder Gaat Neer greep iedereen bij de keel en liet de AB verweesd achter in een wereld zonder Aroma Di Amore. Niets zal nog zijn zoals het was.

Aroma Di Amore, Bootsie Butsenzeller - AB  - 15/12/2022

17 december 2022
Patrick Van den Troost