Thot - Grégoire - daFestival #2: Verwacht je maar aan nieuw materiaal tijdens mijn sessie

Grégoire - daFestival #2: Verwacht je maar aan nieuw materiaal tijdens mijn sessie

Eén van de Belgische bands die ons de voorbije jaren van de sokken blies, is de Brusselse industriële postpunk band THOT. Ooit zagen we hen twee keer op één dag: in Dour en in Gent. Zondag kijken we gewoon vanuit de luie zetel naar frontman Grégoire.

Hoe stel jij het in deze periode van quarantaine? Al (muzikaal) zotte dingen ondernomen? Welke?

Grégoire Fray: Ik moet zeggen dat het best wel goed gaat met me. Ik mis mijn vrienden en familie wel - een paar familiefeesten moesten verplaatst worden - maar behalve dat is dit een productieve periode. Bengelend tussen songs schrijven en opnieuw piano leren spelen.

Werk je intussen aan nieuwe songs? Zo ja, kan je daar al iets over zeggen?

Yep, aan het schrijven en al een beetje pre-productie aan het doen. Ik kan al verklappen dat ik tijdens de live-sessie voor daMusic een nieuwe song zal brengen vanuit een erg intieme invalshoek. Maar ik nam nog twee alternatieve versies van datzelfde nummer op ook.

Hoe hard komt deze crisis aan? Financieel? Commercieel? Persoonlijk?

Ik werk deeltijds voor het Joods Museum van België en mag van thuis werken. Ik kan dus niet echt klagen in vergelijking met de erg moeilijke situatie waarin veel andere artiesten momenteel verkeren.

Zijn er al plannen voor nadien? Zo ja, welke?

Ik zou graag nieuw materiaal van THOT uitbrengen dit jaar. Misschien een ep. Het zal ervan afhangen wanneer we terug de studio in mogen. Er is geen haast bij. Die dingen hebben nu eenmaal tijd en geduld nodig.

Van wie zou jij graag een inhouse-concert zien? Belgisch? Internationaal?

De Franse band Feu! Chatterton.

5 mei 2020
Christophe Demunter