Attention Attention - daFestival #2: The importance of being Ernest

daFestival #2: The importance of being Ernest

Met een schreeuwerige naam als Attention! Attention! konden we niet anders dan dit West-Vlaamse kwartet zondag de spits te laten afbijten van het tweede daFestival. Om 12u omlijsten ze je zondagse apéro. Nu kun je al lezen wel vlees je in de hapjeskuip zal hebben.

Hoe stellen jullie het in deze periode van quarantaine? Al (muzikaal) zotte dingen ondernomen? Welke?

Nick: We klagen niet! Elk van ons zit gelukkig niet alleen in huis en we zijn gezond. Onze toetsenist Tim gaf bij het begin van de lockdown een aanzet om enkele songs op afstand op te nemen. Het houdt ons bezig, maar we missen het  repeteren en optreden heel erg. Herkenbaar voor elke muzikant, zeker? Het voelt een beetje alsof een hobby plots wegvalt en je thuis verloren loopt.

Werken jullie intussen aan nieuwe songs? Zo ja, kan je daar al iets over zeggen?

We werken momenteel aan onze eerste ep. Het zullen vijf nummers zijn, die we gaan opnemen bij Jille Waeghebaert in de North Garden Studios in Kortrijk, als de coronamaatrdegelen ons dat toelaten uiteraard. Onze daFestival-sessie is daar een voorsmaakje van, weliswaar akoestisch. We vinden het leuk om zo'n versies te spelen en anderzijds zouden mijn buren het nu ook minder leuk vinden als ik mijn versterker zou opendraaien - ik woon namelijk in een appartement. Live spelen we versterkt en nemen we onze tape-recorder Ernest mee, die voor de balorkest-strijkers zorgt.

Hoe hard komt deze crisis aan? Financieel? Commercieel? Persoonlijk?

We zaten sowieso in een rustigere periode met de band. Er vielen dus geen optredens weg voor ons. Ikzelf heb een job naast de muziek en werk nu vooral van thuis uit. Maar we denken vooral aan alle techniekers en muzikanten, waarvoor muziek de hoofdbrok is in hun inkomen. Via deze weg willen we hen een hart onder de riem steken. Nog even volhouden en dan knallen in het najaar! Hopelijk zal dat veel goed maken.

Zijn er al plannen voor nadien? Zo ja, welke?

Eerst onze ep afwerken en dan zo veel mogelijk live spelen! Attention Attention is een nieuwe groep met leden van o.a. Just As June, Gesman en Zinger. We kijken er echt naar uit om onze nummers af te vuren op een voor ons nieuw publiek.

Van wie zouden jullie graag een inhouse-concert zien? Belgisch? Internationaal?

Heel graag van Doves, een Britse band die ik in een later stadium leerde kennen. Elf jaar terug brachten ze hun laatste plaat uit, maar een nieuw album zou nog voor dit jaar zijn. Of waarom spelen The Strokes hun nieuwe lp niet eens met de nodige social distanding? Superplaat, trouwens! Of The Flaming Lips; zo inventief on stage, dat kan toch niet anders dan een originele online sessie worden?!

Belgisch ben ik eigenlijk benieuwd naar de sessie van Matt Watts hier op daMusic. Ik zag hem nog net voor de lockdown in Gent met zijn full band en dat klonk echt goed. Ze hadden enorm veel plezier op podium en die vonk sloeg over op het publiek. Over de taalgrens: My Little Cheap Dictaphone bijvoorbeeld. Of Girls in Hawaii.

6 mei 2020
Christophe Demunter