Sam De Nef & Camille Camille - Waving

Sam De Nef & Camille Camille - Waving

Het stond in de sterren geschreven dat de twee ooit samen een plaat zouden maken.

Camille Camille (nom de plume van Camille Willemart) en Sam De Nef werkten al eerder een paar keer samen. Camille zong mee op songs op de debuut-ep van Sam en op diens eerste album en hij verscheen in Camille’s liveband. Nu zijn er vijf songs – en een grappig interludium – waarin ze echt de krachten bundelen bij elkaar gezet op ‘Waving’, een verzameling van zes introspectieve, bijna gewichtloze liedjes vol zacht getokkel en hemelse samenzang. De plaat werd door henzelf opgenomen in de huiselijke sfeer van De Nefs homestudio en werd gemixt door PJ Decraene.

Ook hun vriend Frederik Daelemans deed een duit in het zakje. Op Strangers zorgde hij voor het strijkersarrangement. Het werd één van de hoogtepunten van de plaat. Ook op de titeltrack is de som der delen meer dan twee. Hij is van een breekbare schoonheid waarbij je onmogelijk onbewogen kan blijven.

Verrassend en bloedmooi is ook La Tour d’Ivoire, een song in het Frans waarin naast de stem van Camille een cello een hoofdrol speelt. Dit is het soort liedjes dat de herfst de gouden gloed geeft en de winter voorziet van de nodige warmte. Het is van een tijdloze schoonheid en het duurt net lang genoeg om het opnieuw en opnieuw te willen horen.

Voor de slotsong schaarden de twee zich achter de piano en opnieuw is de chemie voelbaar. “I hope to get to know you before we die”, klinkt het, maar naar onze mening voelen de twee elkaar al heel goed aan. Hoe kan je anders zo’n mooi werkstukje afleveren?

24 november 2023
Marc Alenus