Psychonaut - 'Violate Consensus Reality - Acoustic Version'

Psychonaut - 'Violate Consensus Reality - Acoustic Version'

Het is alweer een jaar geleden dat Belgisch postmetalpowertrio Psychonaut doorbraakplaat ‘Violate Consensus Reality’ op ons losliet. Wat onze man daar van vond kan je hier lezen. Vervolgens speelden de heren van Psychonaut zowel de binnenlandse als buitenlandse concertzalen aan flarden, zonder in de zomer de festivals - remember Pukkelpop en nog wat toplocaties - over het hoofd te zien. Om de verjaardag van die plaat nog wat extra glans te geven is er nu dit geschenk aan de fans.

Want hoe onderscheid je een goede song van een gewone leuke riedel? Een goede song, uit welk genre dan ook, blijft overeind als je hem zonder versterking, in zijn blootje, met enkel akoestische instrumenten speelt en de song toch overtuigt. Missie geslaagd in deze.

De akoestische versie van Violate Consensus Reality begeeft zich op onverkende paden en neemt je mee op een kosmische trip zonder weerga. Een wereld waar de akoestische gitaren en harmonieuze samenzang samengaan met een fluit - jawel u leest het goed - die ons meetrekt in hun universum en ons hoofd en hart helemaal op hol doet slaan.

Chiaran Verheyden zat zoals gewoonlijk achter de knoppen. Het alweer prachtige artwork is van de hand van Sam Coussens.

Eén nummer slechts op deze ten inch ep, goed voor zo’n negen minuten luistergenot. En toch krijgt u meer dan genoeg waar voor uw geld van deze paradepaardjes van Pelagic Records. Hieperdepiep hoeraakes!

14 december 2023
Patrick Van den Troost