LECTOR. - 'Y'

LECTOR. - 'Y'

Deze ep beschrijft een donkere fase in het leven van de bandleden, waarin ze zichzelf, de omgeving en hun doel in dit universum in vraag stellen, maar hij is tegelijk een ticket naar een betere toekomst. Why? Lees verder en luister vooral zelf.

Ramkot kreeg deze week goed nieuws. Ze mogen in het voorprogramma spelen van Metallica. Maar ook de toekomst is verzekerd, want in het voorprogramma van Ramkot stonden de jongens van LECTOR. al meermaals. En ook zij staan garant voor een potje potige rock. Hannes Cuyvers van Ramkot was zelfs zodanig onder de indruk dat hij in de producersstoel dook voor deze ep.

Singles Cornea en What Do You Want From Me? deden het al lekker op Belgische en Nederlandse radiostations als Studio Brussel, Willy en KINK en de band prijkte al meermaals op mooie playlists op Spotify, waaronder de onze, maar ook op 'New Music Friday', 'Ruig & Riffs', 'All New Rock' en 'Made in Belgium'. 

Vraag rest alleen of er nog meer te beleven valt op deze debuut-ep. En die vraag wordt meteen beantwoord door My Apocalypse dat de deur openbeukt met een killer van een riff en net voor de outro krijg je er nog eens een hortende riff bovenop. Daartussen schreeuwt zanger-bassist Bart Smet de twijfels van zich af, die hem soms bekruipen, slaat drummer Simon Van De Putte de kit verrot en geselt gitarist Egon De Mil de gitaar.

Nog meer vragen en twijfels in How Long Now, maar niet op muzikaal gebied. Onder al het geweld zit een lekker in het oor liggende melodie en de break net voor minuut twee is zelfs geniaal te noemen, net als de manier waarop er terug opgebouwd wordt naar een volgende tsunami van drums, gitaar en bas.

Met Sh!t heeft dit kleinood ook een echte afsluiter. Het start heel klein met een kabbelend gitaartje en blijft naar LECTOR.-normen rustig verderkabbelen tot Smet zich toch niet meer kan inhouden, op de knieën zakt en smeekt om hem nog niet wakker te maken uit zijn mooie droom.

Helaas komt aan alle mooie liedjes een end, ook aan deze ep, maar misschien wordt het wel een nieuw begin voor LECTOR. Het drietal timmert nu al een poosje aan de weg en is overduidelijk klaar om een volgende stap te zetten: onverschrokken de toekomst tegemoet.

LECTOR. live zien? Dat kan:

  • 15.04.23: METROPOOL W/ RAMKOT,Hengelo, Nederland
  • 09.05.23: BARBROOS, Gent, België
  • 13.05.23: De POEMP LIVE 2023, Bertem, België
  • 28.05.23: DE BOSUIL W/ THE COLD STARES, Weert, Nederland
  • 03.06.23: OEFENBUNKER, Landgraaf, Nederland
  • 09.06.23: DE SNUFFEL W/ META PETA ,Brugge, België
  • 30.06.23: AFTER BLOCK ROCK 2023, Aalst, België
  • 09.09.23: ROCK 'N REX 2023, Essen, België
30 maart 2023
Marc Alenus