LECTOR. kondigt eerste ep aan

Daarop is het wel nog wachten tot volgend jaar.

LECTOR. kondigt eerste ep aan

"Ticking, the clock is ticking", zingt Bart Smet van LECTOR. op nieuwe single Cornea (hoornvlies), een song over de eindigheid van het leven.

Samen met kornuiten Simon Van De Putte en Egon De Mil maakt De Smet sinds 2019 stomende rocksongs in de lijn van QOTSA, Royal Blood en aanverwanten en dat gaat hen prima af. Puike singles als Lies, Arizona, Do You en Heart brachten hen al op hetzelfde podium als Ramkot (ep-release Vooruit), RHEA, Bizkit Park en The Cold Stares (USA) en de weg gaat nog steeds omhoog.

"Tot het besef komen dat niks eindeloos is heeft mij vooruit geholpen in een moeilijkere periode in mijn leven", aldus de frontman. "Het geeft een beter perspectief aan alles wat we doen en waarom we onze dromen moeten najagen." Gelukkig houdt dat inzicht de band niet tegen om weer hard te rocken.

Ook LECTOR. zal ooit stoppen, maar momenteel hebben ze duidelijk nog energie te over. Die kunnen ze dit najaar hopelijk weer overdragen op een publiek en tot die tijd kan je zelf gratis tanken als je de volumeknop maar hoog genoeg draait.

1 september 2022
Marc Alenus