Hugs Of The Sky - 'Psychedelic Pop Corn'

Hugs Of The Sky - 'Psychedelic Pop Corn'

We stonden in het verleden al eens een keertje stil bij het werk van Boris en Sigi van Hugs Of The Sky met ‘Virtual Lullaby Circus’, een plaat die bol staat van de fuzzy, psychedelische spacerock. Een tijdje onderdompelen in de diepe Ardense bossen heeft nu ook geleid tot een ‘Psychedelic Pop Corn’ ep met een viertal knallers.

Knallers, u leest het goed. De band geeft een voorzet door met namen af te komen als QOTSA, Black Sabbath en King Gizzard en daar voelen we wel iets voor. Haal die door de blender en je krijgt inderdaad een soort van wilde, psychedelische stoner vol zweverig gitaargeweld. In het geval van de openende titeltrack zelfs zes opklimmende minuten lang.

Je krijgt twee soorten Hugs Of The Sky op deze plaat. Er is de band die houdt van heerlijk lange gitaarlandschappen met hoofdtollende effectjes. Die een song als Worms zeven minuten lang laat grollen en ronken en tegelijkertijd zichzelf tracht te overstijgen naar buitenaardse hoogtes. En je krijgt de band die houdt van een strak pak en die afkomt met een drieminutensingle als Butter Free, voorzien van een catchy, funky bashook en oooh-oooh-refreintje. In deze radiogare single komt de licht galmende, heerlijk aantrekkelijke stem van Boris Willems ook het best tot zijn recht. Rock-’n-roll as we like it in een internationaal productiejasje. Want dit schijfje moet het niet enkel hebben van goed doordachte en opbouwende songstructuren, maar vooral ook van een volle en mooi uitgebalanceerde sound.

En die twee gezichten gaan dit trio goed af. Dit is dan ook een ep met vier knoerten van songs die veel meer waard is dan een omschrijving als “visitekaartje”. Een roze popcorn luchtballon. Waarom ook niet?

23 mei 2023
Johan Giglot