Hendrik Lasure Warm Bad - Garden Head

Hendrik Lasure kent u misschien van SCHNTZL, The Orange Moon, Bombataz en Thunderblender, maar ’s mans muzikale honger raakte nog niet gestild en dus richtte hij Warm Bad op.

Pianist Lasure verzamelde rond zich een saxofonist (Sam Comerford), een drummer (Casper Van De Velde), een bassist (Soet Kempeneer) en maar liefst drie gitaristen (Vitja Pauwels, Benjamin Sauzereau en Marco Giongrandi. Samen met deze “bigband” zette hij twaalf songs op een schijfje die zowat alle facetten van jazz aan bod laten komen.

Single Jonas, waaraan ook An Pierlé haar stem leende, kent u al via onze rubriek ‘Inlandse Maatjes’, maar dan heeft u nog lang geen volledig beeld van ‘Garden Head’ dat laveert tussen vaste structuren en improvisatie en tussen moeilijk te vatten klanken en toegankelijke jazzpop liedjes waarop Lasure zelf ook voor het eerst zingt.

Zijn stem, die wat weg heeft van Cass McCombs en Koen Renders van Spencer The Rover, past prima bij dromerige liedjes als Jonas, Garden Head en Diamond Dash maar ook de instrumentale stukken zetten prima de sfeer die inderdaad past bij een vol schuimend bad, omringd door druipkaarsen en een lekker vol glas kwaliteitswijn.

Als de alcohol dan wat naar het hoofd begint te stijgen en de sfeer halverwege met Alarm en Mountains And Woods wat psychedelisch wordt, is dat alleen maar passend. De zacht fluisterende saxofoonklanken en de voorzichtige gitaar- en pianoplukjes brengen ons in een zalige droomstaat.

Als vanaf The Moods en Lucas de plaat dan weer terug aan kracht wint, worden we weer wakkerder, maar het water wordt nooit onaangenaam koud. Ons bloed begint wel feller door onze aderen te pompen en tegen The Puddle Jump springen we dan ook vrolijk in ons adamskostuum de kamer rond ook al deed The Pomegranate Move nog zo zijn uiterste best om de droom te rekken.

Was jazz nooit uw ding maar bent u toch eens aan een nieuw avontuur toe? Laat Lasure en co u dan zachtjes mee in hun Warm Bad trekken. Vanavond staat Warm Bad in De Casino. Ook hier kan je hen nog live aan het werk zien.

11 april 2019
Marc Alenus