Warm Bad - Jonas

Inlandse Maatjes

Van een aangename verrassing gesproken. Warm Bad, de band van jazzpianist Hendrik Lasure brengt geen Nederlandstalige pop, maar inventieve, jazzy dream pop.

Ook al is hij nog maar tweeëntwintig, toch kan je hem al kennen van SCHNTZL, zijn duo met Capser Van De Velde en van het An Pierlé Quartet. En nu verwekte hij op vraag van W.E.R.D. Records de band Warm Bad ter gelegenheid van het vijfentwintig jarig bestaan van JazzLab Series.

Mee in het bad trok hij Sam Comerford (sax), gitaristen Vitja Pauwels, Marco Giongrandi en Benjamin Sauzerau, Soet Kempeneer (bas) en zijn maatje Casper Van De Velde op drums.

Op de debuutsingle Jonas zorgt An Pierlé, die meteen fan was van SCHNTZL, voor de bubbels in het water. Zij neemt immers de backings voor haar rekening in deze aan Local Natives, Grizzly Bear en Panda Bear lonkende single terwijl de stem van Lasure wat doet denken aan Cass McCombs.

Debuutalbum 'Garden Head' wordt verwacht op 29 maart. Daarop een dozijn nummers van de hand van Lasure, op vakkundige wijze ingeblikt samen met Koen Gisen.

21 februari 2019
Marc Alenus