Geraldines - 'Rather'

Geraldines - 'Rather'

De Mechelaars zijn in verwachting van een plaat op UhmYeahSure Records. In afwachting daarvan zijn de eerste vier nummers netjes gebundeld op een ep-tje.

In de staart van 2023 noteerden we de terugkeer van Geraldines met Now, de eerste single van het album 'REAL DINGES' dat later dit jaar verschijnt. Eind januari volgde dan Out, een ultrakorte track van nog geen twee minuten. En nu zijn er dus nog twee nummers vrijgegeven.

Met die nummers tekenen zich twee patronen af: elke song gaat - surprise! - over de zaken die er echt toe doen in het leven en de band kiest voor gebald en krachtig. De twee nieuwe nummers, Rather en Succumb, zijn immers nog korter dan Out en halen zelfs de anderhalve minuut niet.

Toch vallen ze niet onder de noemer punkrock of zo, al gaat Rather wel heel fors van start. Uiteindelijk kiest de band toch voor een geluid dat eerder te catalogeren valt onder slackerrock, een geluid dat teruggebracht wordt tot de basis van een rockband - gitaar, bas, drums en zang - maar daarom niet minder boeiend is. In de beperking toont zich de meester, luidt het gezegde en dat gaat zeker op voor dit viertal.

27 maart 2024
Marc Alenus