Geraldines - NOW

Geraldines - NOW

Nu moet het dan eindelijk gebeuren voor de Mechelaars.

Na een aantal ep's en drie selecties voor De Nieuwe Lichting', bracht Geraldines in 2020 het debuutalbum ‘NWAW’ uit. Een aantal goede reviews (zoals deze) en airplay bij StuBru beloofden een volle zomer, maar jammer genoeg werd de band (samen met de hele sector) hard getroffen door covid.

Het voorbije jaar schepte de band echter nieuwe moed en werkten ze hard aan “die moeilijke tweede plaat”. Daaruit verschijnt nu de eerste single: Now. En die single barst van de dadendrang. Na een rauw gezongen intro vallen de gitaren en drums in. Even lijkt de song helemaal te ontploffen, maar de eruptie wordt nog uitgesteld. Meer zelfs, halfweg lijkt de song al uit te doven, maar dat is buiten de waard gerekend, want de ontlading komt eraan in ware Pixies-stijl. Net zoals we van de band gewend waren.

'REAL DINGES', (anagram voor Geraldines) verschijnt komend voorjaar en brengt Geraldines onversneden, rauw en puur terug, zonder compromissen. Wij kregen al enkele songs te horen en raden de fans aan het likkebaarden voor kerst- en nieuwjaarsdiners best nog even vast te houden.

7 december 2023
Marc Alenus