Forester - 'Laughing In The Mirror'

Forester - 'Laughing In The Mirror'

De namen WOUT en Forester zullen de aandachtige lezer van deze pagina’s niet onbekend in de oren klinken. Achter beide namen schuilt Wout Vantieghem.

Als Forester heeft Vantieghem (halve finalist Humo’s Rockrally ook) nu deze vier tellende ep uit, waarvan we al enkele singles voorstelden de voorbije maanden. Na een relatiebreuk kwam hij alleen te staan, maar hij verwerkte dat verdriet en de twijfels, verzamelde een aantal muzikale vrienden om zich heen en nam ongeveer een tiende van de geschreven songs op samen met producer Mathias Stal (Kids With Bun, JAKOMO).

De kieskeurigheid die hij in die songkeuze aan de dag legde en de het mooie volk om hem heen (drummer Emilio De Temmerman, Stal en Thomas De Schepper) tonen aan dat hij het ditmaal echt meent. De kwaliteit van de nummers doet de rest, ook al lijkt de ep een beetje richting te missen.

Dat was, naar verluidt, een bewuste zet. En dus doet Smile denken aan een band als Stornoway en Noah And The Whale, terwijl Change Your Mind en It’s You meer knipogen naar Britpop en het emotionele Owning You, waarin hij het verhaal vertelt van het misgaan van zijn relatie, van een jong Bear’s Den zou kunnen zijn. Het is zo’n typisch nummer dat solo moet gebracht worden aan het eind van een show, liefst nog middenin het publiek, gevangen in een enkele spot.

Voorlopig is het wachten op welke richting Forester uiteindelijk zal uitgaan, maar deze ep is alvast een heel smaakvol en perfect klinkende staalkaart van zijn kunnen. Tijd nu om veel live te spelen en dat zal Vantieghem doen samen met Siebert De Ruyver (drums), Jonas Van De Velde (gitaar), Kamiel Bossuyt (gitaar) en Arne Claeys (bas).

11 juli 2022
Marc Alenus