Eosine - 'Liminal'

Eosine - 'Liminal'

Dat Mayway Records een ferme neus voor talent heeft, bewezen bands als The Haunted Youth, DIRK., Ão, Meskerem Mees en Meltheads en ook dit Luikse viertal groeide de voorbije maanden uit tot een raspaardje.

Onlangs nog bracht Eosine met Digitaline de vurigste track uit de nog jonge catalogus. Hij stond wel al op de ep 'Corraline' die uitgegeven werd in eigen beheer, maar de oudste track op de nieuwe ep dateert nog van eerder. Wij schreven al in maart 2023 over Plant Healing, meer dan een jaar voor die single in een nieuwe versie werd uitgebracht bij het nieuwe label Mayway Records, waarvoor ze tekenden in november 2023.

Maar dat die track een tweede kans verdiende, staat buiten kijf. De wall of sound die de gitaren optrekken vanaf de intro en die nochtans op magische wijze na enkele ogenblikken verkruimelt zodra zangeres Elena Delcroix de engelenzang laat horen, maakte meteen indruk. De frisse mix van stevige shoegaze en ijle dreampop maakte ons nieuwsgierig en enthousiast.

Als eerste single voor deze ep kozen de wijze heren bij Mayway voor Progeria, een enigszins geheimzinnig klinkend nummer, waarin de band op vijf minuten haar kunnen bewees. Alle troeven werden uitgespeeld: de shoegazegitaren van Dima Fontaine en Delcroix zelf, de pompende bas van Brieuc Verstraete, de verrassende drums van Benjamin Franssen en natuurlijk de betoverende stem van Delcroix.

Plant Healing volgde dan als tweede single en vlaggenschip Digitaline als derde. De vierde track op de ep is de openingstrack: het verrassend rustig opbouwende UV. Het lijkt alsof de band je zachtjes in haar wereld wil binnenleiden, maar dat is maar schijn, want lang duurt het niet eer de opener tot een allesverzengende climax komt. Smeer je dus maar goed in van bij het begin, want van Eosine krijg je gegarandeerd rode oortjes!

Live data:
24/10 - Le Botanique (Rotonde) - Brussel
04/11 - Supersonic - Parijs
16/11 - De Nachtwacht - Tielt - try-out
04/12 - Big Next - Gent
12/12 - Reflektor - Luik

27 september 2024
Marc Alenus