Eosine - Progeria

Eosine - Progeria

Dit is de eerste single bij Mayway records en tegelijk voorloper van de ep 'Liminal' die later dit jaar verschijnt.

Het is bekend dat wij al eens graag over de taalgrens piepen, want Wallonië heeft meer te bieden dan de natuur van de Ardennen, La Chouffe en salamiworsten. En dus kunnen we niet om Eosine heen, sinds hun eerste plaats op Court Circuit, de Waalse tegenhanger van Sound Track of Humo's Rock Rally, en de daaropvolgende tour die hen tot op topfestivals brachten als Les Nuits Botanique en Dour Festival, dé indie darling van Franstalig België.

Afgaande op Progeria mixt deze bende jonge Luikenaars zowel Ride, Lush, My Bloody Valentine als Brutus in hun sound. De nu tweeëntwintigjarige Elena Delcroix ziet er uit als een bosnimf en klinkt ook zo middenin de storm van nijdige shoegazegitaren. "Only the East knows a sunrise", zo vat ze de uitzichtloosheid van de ziekte progeria samen, maar de geheimzinnige tekst lijkt ook over meer te gaan dan op het eerste gehoor opvalt.

Alleszins een naam om in het oog te houden, dit Eosine. Maakt de single jou ook nieuwsgierig? Dan vind je daaronder een aantal mogelijkheden om deze band live te ontdekken.

19 mei 2024 | Ik Zie U Graag, Breda (NL)
24 mei 2024 | Sniester, Den Haag (NL)
25 mei 2024 | Eupen Musik Marathon, Eupen
21 jun 2024 | Fête de la Musique, Brussel
25 jul 2024 | Totaalfestival, Bladel (NL)

18 mei 2024
Marc Alenus