Bear's Den - 'First Loves'

Bear's Den - 'First Loves'

’s Avonds thuis komen en lekker ontspannen na een drukke werkdag. Wie wil dat niet? Wij hebben alvast een soundtrack gevonden die je daarbij kan helpen.

En voor die soundtrack kijken we in de richting van de Britten Andrew Davie en Kevin Jones, beter gekend als Bear’s Den.
Na de release van het vierde studioalbum ‘Blue Hours’ in 2022, heeft het folkpopduo zeker niet stilgezeten. Bewijs hiervan is deze ep.

Hoewel Bear’s Den zich in het verleden vooral meer heeft gefocust op het romantische in de nummers, nemen ze op deze ep de minder fraaie kant van het verliefd worden en de daarbij horende onrust onder de loep. Evelyn, de opener, gaat over twee vriendinnen, die verliefd worden op twee totaal verschillende mensen. In de wervelwind van die emoties herkent Evelyn de kracht van de moederliefde. Terwijl haar vriendin dan weer worstelt met de onbeantwoorde liefde, die ze voelt voor Evelyn. Het is het meest uptempo nummer van de ep, waarbij de drums net dat ietsje meer op de voorgrond treden. Maar tegelijkertijd is het ook de meest hartverscheurende song.

Vervolgens werd Summer & Smoke uitgebracht. Gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Tennessee Williams, gaat het nummer over jonge liefde, die maar niet lijkt te werken. Vooral Davie nam het voortouw bij het schrijven van dit nummer en gebruikte daarvoor de eigen ervaringen in de liefde: “Some of my early memories of love feel wrapped up in other feelings of shame or guilt. This song to me is about falling in love, trusting and confiding in someone only for them to disappear just when you think you’ve found them. A metaphor underpins the song of sharing that intimacy over a cigarette, trusting someone enough to fall asleep in their arms but then the loneliness of waking up alone to a house that’s on fire.”

Naast deze twee songs bevat deze ep ook nog andere pareltjes. Het enige dat we hierover willen zeggen, is dat ze allebei de gekende rustgevende Bear’s Den-sound hanteren. Maar de inhoud is opnieuw verwant aan de tumultueuze kant van het verliefd worden.

Voor wie Bear's Den live aan het werk wil zien, hebben we goed nieuws: jullie hoeven niet meer lang te wachten. Op vrijdag 30 juni 2023 staan ze immers op Rock Werchter, waar ze in The Barn het beste van zichzelf zullen geven. En ja hoor, dagtickets zijn nog steeds te verkrijgen en wel hier.

21 juni 2023
Marjolein De Smet