Aure - A Few Notes

Aure - A Few Notes

Enkele noten en akkoorden, meer heeft ze niet nodig.

In mei van dit jaar maakten we kennis met Aure dankzij de single The Line, een liedje waarmee de Française meteen bewees dat ze in een wereld vol white noise en drukte kiest voor minimalisme en rust. Ze schreef de liedjes op de debuut-ep dan ook toen ze, afgesneden van familie en vrienden, in Mexico woonde, wat ook meteen een nummer als Todo Lo Que Busco (alles waar ik naar op zoek ben) verklaart.

Terug in Frankrijk kleedde de voormalige architecte de liedjes in met behulp van Ambroise Willaume (aka Sage, ook bekend van de band Revolver). De Engelse singer-songwriter Piers Faccini hielp haar met de Engelse teksten voor vier van de songs. Het reeds aangehaalde Todo Lo Que Busco zingt ze in het Spaans en in Dans La Plaine zingt ze in de moedertaal. En dat doet ze met een stem, waar een lichte ruis op lijkt te zitten, alsof ze wat moe is van de wereld en het leven; kwetsbaar maar tegelijk sterk.

Doordat de ep werd opgenomen in een kleine Romaanse kapel in Les Cévennes (haar geboortestreek) krijgen de songs een extra, diepere laag. De minimale arrangementen van gitaar, piano en heel fragiele, elektronische klankstreepjes kregen alle kans om te resoneren tegen de oude, ruwe muren en klinken warm en rustgevend als de omgeving. Aure zoekt, maar lijkt tegelijk al gevonden te hebben. "Life's not a straight line and that's fine", zingt ze dan ook in opener The Line en in opvolger Suddenly klinkt dat: "I go back to the fields and feel quiet again".

De ep dankt de naam aan Five Hours, het meest spaarzame en tegelijk langste nummer op de plaat, waarmee ze de vergelijkingen met Nick Drake helemaal waar maakt. Hopelijk hoeft ze niet zo lang te wachten op erkenning. Met voorprogramma's voor Andy Shauf, Marble Sounds en nieuwe sensatie (en labelgenoten) Aõ (29 november in De Roma) is ze al goed bezig en nu deze ep er is, kan het alvast helemaal beginnen.

Volgend jaar zou er ook al nieuw materiaal komen én shows in Paradiso, Amsterdam (25/05/24) en Le Botanique (26/5/24) dus dat komt helemaal goed!

26 november 2023
Marc Alenus