Aure - The Line

Aure - The Line

Meanderen over de heuvels en door de bossen van de Cevennen met de eerste buitenlandse artiest van Mayway Records.

Mayway kennen we natuurlijk van hun fijne neus voor binnenlands talent. Acts als King Viktor, Ão, Calicos, Mooneye, Isolde Lasoen vonden al eerder een plek op dit label. Daar is nu voor het eerste een buitenlandse artieste bijgekomen, luisterend naar de naar Aure, een architecte van opleiding die samen met vroegere klasgenoot Ambroise Willaume (van Revolver) en Piers Faccini in stilte werkte aan haar eigen materiaal en daar nu mee naar buiten komt.

Het label viel voor de kracht van Aures kleine liedjes en hoopt de vrouwelijke Nick Drake van deze tijd ontdekt te hebben in de kleine middeleeuwse kapel in de Cevennen waar ze de songs opnam. The Line is een kort nummer van slechts iets meer dan twee minuten, maar we begrijpen nu al het enthousiasme waarmee Mayway haar omarmde.

Aure weet in die twee minuten een cerebrale sfeer op te wekken. Het kleine liedje galmt tegen de gewelven van de kapel en doet wegdromen van avondlijke wandelingen door een dor, maar betoverend landschap. Wandelingen waarop je tot rust kan komen en de rare kronkelingen van het leven leert aanvaarden. Maak hieronder kennis met Aure.

18 mei 2023
Marc Alenus