David Poltrock (Poltrock, De Mens, ...)

Hij slaagde erin om zelf zo'n veertig keer op het podium te staan en heeft heel wat potjes op het vuur staan voor 2022. Reden genoeg om David Poltrock ook even te laten terugblikken op 2021.

Beste albums?

Floating Points, Faraoh Saunders And The London Symphonic Orchestra - 'Promises'

Een magistraal album.  Absoluut het beste wat ik dit jaar gehoord heb

Rival Consoles 'Overflow'

Niet zijn allerbeste plaat maar elke RC-release is toch telkens iets om hard naar uit te kijken.

Jordan Rakei - 'Late Night Tales'

De Late Night Tales-verzamelaars ontgoochelen zelden. Deze doet wat hij belooft: een mooi verhaal vertellen voor in de late uurtjes.

Coldcut - '@0'

Niet echt een nieuwe Coldcut-plaat, maar een prachtige Ninja Tune ambient-verzamelaar met flink wat onuitgegeven materiaal.  En voor het goeie doel!!

Mooiste artwork

Coldcut - '@0'

A Winged Victory For The Sullen - 'Invisible Cities'

Wat is het beste concert dat je dit jaar gezien hebt. 

Jammer genoeg moet ik toegeven dat ik geen enkel concert gezien heb dit jaar. Corona is uiteraard de grote schuldige.  En toen we weer mochten, moesten alle uitgestelde concerten worden ingehaald waardoor ik zelf gelukkig nog een veertigtal keer heb kunnen spelen dit najaar. Heel leuk na de corona-stilstand, maar nefast voor de eigen concertbeleving.  Volgend jaar beter.

Van welk geannuleerd optreden heb je het meeste spijt? 

Ik had kaarten kunnen bemachtigen voor Ryuichi Sakamoto en Alva Noto in de Philharmonie in Parijs, wat sowieso al een klein mirakel was. Ik was drie dagen slecht gehumeurd, toen dat werd afgelast.  

Wat moet er op muzikaal vlak veranderen?

Niet veel eigenlijk. Er wordt geweldige muziek gemaakt en - ik zeg het niet graag - de pandemie heeft blijkbaar toch tot flink wat creativiteit geleid. 

Beste platenwinkel ?

Rough Trade in London, waar je blind op het advies en de suggesties van de medewerkers kunt afgaan.

Beste playlist? 

Kiosk Radio · Adriaan De Roover @ Kiosk Radio 26.11.2021

Mijn vriend Adriaan de Roover (met wie ik dit jaar het album 'VACUUM' heb uitgebracht) heeft sinds kort een maandelijkse slot op Kiosk Radio in Brussel. Zijn sets zijn echt geweldig. Even op Soundcloud naar Adriaan de Roover/ Kiosk Radio zoeken en je komt er bij uit.

Waarop ben je zelf het meest trots ? Waarom ? 

Ik ben heel blij met de release van 'VACUUM' - de samenwerking met bovenstaande Adriaan de Roover - en met de gelijknamige voorstelling met surround geluid, dans en visuals die we dit najaar in première hebben gebracht.  

Wat verwacht je persoonlijk op muzikaal vlak van 2022? 

Ik heb al enkele releases staan volgend jaar: de soundtrack voor de serie 'Billie Vs Benjamin' bijvoorbeeld, die ik samen met Mario Goossens heb gemaakt. De nieuwe plaat van De Mens komt uit in maart en dit voorjaar nog komt er er nog een nieuwe samenwerking uit met de geweldige singer-songwriter RAVVEL. Voorts hoop ik heel veel nieuwe muziek te maken en - wie weet - nog een nieuwe Poltrock-plaat uit te brengen tegen eind 2022.  

16 december 2021
Patrick Van Gestel