Zonen Met vaders - AAN

Zonen Met vaders - AAN

Het is aan tussen Jeroen Boone en Niels Van Heumen.

In volle coronacrisis (en een daardoor onderbelichte release van album ‘Ogen Voor Een Andere Blik’) zocht het zevenkoppig muziekcollectief Zonen Met vaders naar andere wegen. Songwriterskern Jeroen Boone en Niels Van Heumen vonden elkaar in de ep ‘Liefde?’ In vier nummers gaan ze op zoek naar antwoorden.

Nieuwe single AAN is zo’n antwoord. Liefde is het antwoord. We hebben allemaal liefde nodig en liefde werkt echt altijd. Qua sound is dit het meest elektronische en dansbare Zonen Met Vaders-nummer ooit. Het nummer werd geproducet in de Bomastudio door Frederik Segers (Roland, FULCO, Stadt, PJDS) die stevig meeknutselde aan beats en synthlijnen.

Het resultaat klinkt behoorlijk poppy en vrolijk, maar Zonen Met Vaders zou zichzelf niet zijn, mocht er niet af en toe een scheef pianoakkoord te horen zijn. Apart is wel het fabelachtig achtergrondkoor, gevormd door Niels, Maite en Frederik. En wat te denken van die machtige, bezwerende parlando-bridge in het midden?

Het nummer heeft ook coronsporen in de keel. “Heel de wereld op zijn kop.” “Vele bange beetjes hoop.” “Tijd is altijd kort-kort-lang.” “Je haalt het bloedend hart uit de donkere kamer, dat klopt.” Hunkeren naar liefde, dat doen we vandaag allemaal. Naar kleine liefdevolle ontmoetingen, naar je hart voelen kloppen bij een goed concert, een (onverwacht) lang goed gesprek. In tweede lezing is AAN de soundtrack bij het ontwaken uit deze waanzinnige periode van sociaal isolement. Een soundtrack van hoop, smachtend naar echte verbinding op een terrasje? Vanaf vandaag (8 mei) mag het.

8 mei 2021
Marc Alenus