ZMV - executeur-testamentair

ZMV - executeur-testamentair

Op zondag ‘moederdag’ 8 mei 2011 overlijdt Suzanne ‘Suus’ Paulina van Eeden op 54-jarige leeftijd aan de gevolgen van MS en borstkanker. Exact negen jaar later lanceert Zonen met vaders de single Executeur-testamentair, een nummer van de hand van Maite Louisa, dochter van Suus & muzikant bij ZMV.

Zonen met vaders, kortweg ZMV, bracht begin dit jaar het album ‘Ogen voor een andere blik’, een spannende, filmische, veelgelaagde, Nederlandstalige plaat met poëtische en mysterieuze teksten van schrijver Jeroen Boone.

Executeur-testamentair was de derde track van die plaat en een eigenzinnig, groovy, bezwerend ondergrondpoplied over dat vreemde moment net na een afscheid waarop je een pen aangereikt wordt waarmee je formulieren moet ondertekenen die iets definitief maken wat je niet definitief wil maken.

Maite maakte voor de gelegenheid een bijhorende op het eerste gezicht speels-naïeve videoclip aan de hand van haar eigen kindertekeningen. Een gepaster Moederdag in memoriam is moeilijk denkbaar.

De beat is kil en steriel zoals de ambtenaar die achter zijn stijve boord veilig zit voor emoties die borrelen in de borst van dochter die net haar dochter heeft verloren. Maar de baslijn is warm, net als de strepen koper en de tranen die opwelden uit de ogen van wie achterbleef.

Ontdek de single hier:

10 mei 2020
Marc Alenus