#ZingendeDrummers - The Romantics - What I Like About You (1980)

#ZingendeDrummers - The Romantics - What I Like About You (1980)

Heel af en toe is de hartenklop van een groep ook best een behoorlijke zanger. Niet gewoon, niet simpel. Ze zijn niet met zo heel veel, dus drummen hoeft niet.

Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de leukste single ooit geproduceerd met een zanger-drummer / drummer-zanger. Vijftien waren we, toen Ad Visser dit middels 'Avro’s Toppop' achteloos de huiskamer in pleurde en we zagen en hoorden de brutale neefjes van Blondie lange tijd de aandacht helemaal wegkapen met deze powerpopsingle. Voor sommigen een one-hit wonder, voor anderen kon je ook Talking In Your Sleep meerekenen, maar wie enige moeite doet, ontdekt toch een fijne powerpopgroep.

What I Like About You blijft ook vandaag nog aan de ribben plakken met Jimmy Marinos, drummer-zanger-co-auteur in een hoofdrol. Ze zagen er ook classy uit in die lederen pakken. En alles klonk heerlijk opgefokt: de drums, de handclaps aan het begin, de patente gitaarpartijen, dat refrein, die ruwe mondharmonica, die testosteronvocalen,….

Geschreven door gitaristen Wally Palmar, Mike Skill en drummer Jimmy Marinos voor de debuutplaat. Opgebouwd rond een gitaarpartij van Mike Skill en de “Hey, ah ha haaa” was beïnvloed door The Yardbirds' Over Under Sideways en Chuck Berry's Back In The USA. Opgenomen in de Coconuts Studio in Miami Beach, Florida.

Oorspronkelijk was het niet zo'n daverend succes in de VS, maar nadat het aansloeg in Australië (nummer twee), werd het terug opgepikt met een tv-reclame van Budweiser en hoge MTV-airplay. Deze tweede kans deed het uitgroeien tot één van de meest gekende rockanthems ooit. 

7 mei 2022
Laurens Leurs