Yerra Yerra - Swimming

Yerra Yerra - Swimming

Deze digitale single waarmee hun vorige plaat werd aangekondigd kreeg hier al eens een recensie, maar er is nu een radio-edit en het is Week van de Belgische Muziek, dus duiken we nog eens met plezier in dit kolkende muzikale badje.

Ondertussen is er ook veel gebeurd voor Yerra Yerra. Met Evert Nicolaï werd een nieuwe gitarist aan boord gehaard, tourde de band uitgebreid met die prachtige debuutplaat en kroonde het trio zich tot Belofte van de Maand op radio Willy.

Dat het drietal ook mee de hort op mocht met Vive La Fête lijkt bij het beluisteren van Swimming een evidentie. Vettere synths zal je nergens ten lande vinden en de combinatie met de rockvibes die de gitaren en de zang van boegbeeld Inge Henrotay opwekken, maken van het geheel een dansbare, bruisende toptrack.

In samenwerking met Staf Verbeeck, die eerder al werkte met Bazart, Portland, Hooverphonic en Selah Sue werkte de band aan een verfijndere radio-edit. De mastering van Swimming werd verzorgd door Jason Mitchell, die eerder het laatste album van PJ Harvey onder handen nam. "Oh la lala la" zingt Henrotay en daar hebben wij eigenlijk niets aan toe te voegen:

 

25 januari 2024
Marc Alenus