Yerra Yerra - Swimming

Yerra Yerra - Swimming

Vakantie! Vrijheid! Dansen!

Ben je jong genoeg om krokusvakantie te hebben of sta je zelf in het onderwijs? Dan is de nieuwe single van Yerra Yerra iets voor jou. Om te gaan skinnydippen in de plaatselijke plas is het misschien nog wat vroeg, maar op de tonen van Swimming zou het heel goed mogelijk zijn dat je alle reserves laat varen en als een echte ijsbeer het koude water induikt. Je warm dansen kan daarna wel.

Knaldrang is Inge Henrotay en de haren (gitarist Seppe Dausi en drummer Robson Mangelschots) niet vreemd. We herinneren ons nog goed single AEIOU uit de tijd toen ze nog Candlebags heetten en waarmee ze destijds corona uitzwaaiden. Debuutsingle Hard World als Yerra Yerra was er ook niet naast, maar meestal laat de band toch een ander geluid horen dan hier. De nieuwe single doet enigszins denken aan Vive La FĂȘte: ook die band flirtte met eightiessynths en bracht dansmuziek met een punkattitude.

Volgende week, op 24 februari, komt de debuutplaat uit van Yerra Yerra, hetgeen wordt gevierd met een releaseshow in de WERF/ FARRM in Hasselt. In een persbericht stelt de band dat de rest van de plaat neigt naar de sound van deze single. Dus dat het daar een wild feestje wordt, staat nu al vast.

17 februari 2023
Marc Alenus