Yerra Yerra - Hard World

Yerra Yerra - Hard World

De kaarsenzak was opgebrand, maar geen nood...

Candlebags is dood, leve Yerra Yerra! Inge Henrotay en Seppe Dausi kregen er een vriendje bij in de persoon van drummer Robson Mangelschots en breken nu uit.

En alsof er niet zoveel lijkt veranderd, doet de band dit in de nieuwe gedaante met een beng! Hard World is een nummer vol knaldrang. Dat is niet te verwonderen, want het werd geschreven in de nadagen van de lockdown en het klaagt ook de hardheid van onze maatschappij aan. Muzikaal doet het een klein beetje denken aan Siouxsie And The Banshees ten tijde van Hong Kong Garden, maar dan zonder de snijdende gitaar en met vollere drums.

Vragen als “When will we smile again / when will we laugh again / when will we realize it’s over?”, waren actueel anno 2020, maar twee jaar later ook nog, al komt de miserie nu vooral door de hoge energieprijzen, de huizencrisis en de nucleaire dreiging van Poetin.

Yerra Yerra wil terug dansen, zingen, kussen, knuffelen,… Leven quoi. Maar tegelijk zijn ze ook realistisch. Ze zien de wereld als een diamant: koud en van het hardste materiaal dat er is.

In februari 2023 volgt een album. Hoe de wereld er dan uit zal zien, weten we nog niet, maar we dansen graag samen met Yerra Yerra de Apocalyps tegemoet.

8 oktober 2022
Marc Alenus