Woolvs - Metadata

Woolvs - Metadata

De voorbije twee jaar bracht Woolvs onder de radar een aantal (soms exprimentele) ep's en singles uit, maar in het gezegende jaar 2020 greep Willem Malfliet de "gelegenheid" aan om met de band en een resem nieuwe ideeën de studio in te trekken. Het resultaat is debuutalbum ‘Evening Planet’, dat later dit voorjaar uitkomt.

Eerder dit jaar verscheen al de single Earth en onlangs was het de beurt aan Metadata, een track die zopas een clip kreeg dankzij Julie Van Kerckhoven, die ook bij de rest van de plaat een collectie beelden maakte.

Metadata bestaat uit een sexy, plakkend zweterige groove die inspiratie vindt in de rumbaritmes van Cubaanse muziek, gecombineerd met weidse synthklanken en een bluesy gitaarpartij. Deze sfeer zou niet misstaan als begeleiding bij het einde van een avond in een rokerige achterkamer van een bar tijdens een bevlogen gesprek tussen twee dronken geliefden. Of misschien onderweg, op de Brusselse Tramlijn 51, zoals in de tekst.

In enkele zinnen schetst Malfliet een behoorlijk schizofreen hedendaags beeld dat ons confronteert met de jachtigheid van het internet en het verlangen om te aarden in de fysieke wereld. Het is het relaas van de ene realiteit die een versnelling hoger moet schakelen om de ander bij te benen.

Beide nummers vind je op onze Spotify-lijst samen met natuurlijk nog achtennegentig andere.

14 maart 2021
Marc Alenus