Wolf Vanwymeersch - Eazy Like Me

Wolf Vanwymeersch - Eazy Like Me

Met de dood van een naaste breken er een heleboel emoties uit dat kamertje waar je ze normaliter veilig weggeborgen houdt.

Het is daarover dat Eazy Like Me, de nieuwe single van Wolf Vanwymeersch gaat. Dat de dood van zijn vader een diepe indruk op hem had gemaakt, kon u al opmaken uit de voorganger, The Art Of Letting Go. Maar verwerkt heeft hij dat diepgravende feit duidelijk nog niet. Niet voor niets is dit nummer stilistisch in dezelfde regionen te zoeken als het vorige liedje.

"Eazy Like Me gaat ook over zijn dood, maar gaat meer over de muizenissen in mijn hoofd de eerste maanden erna. Dat waren als het ware dialogen tussen verschillende stemmen, dissociëren, dingen zien en horen, die er niet zijn. Spijt, boosheid, schuldgevoelens, angst, zelfmoordgedachten, het speelde allemaal", legt hij zelf uit. 

Maar tegelijk is er de ontspannen sfeer, die van het nummer uitgaat. Zoals de titel van de song trouwens al aangeeft. Als om toch ergens rust en troost te vinden. Ook nu weer werd de instrumentatie met opzet ingetogen gehouden. En de verschillende stemmen klinken er eveneens in door.

16 juni 2023
Patrick Van Gestel