Wolf Vanwymeersch - The Art Of Letting Go

Wolf Vanwymeersch - The Art Of Letting Go

Afscheid nemen is nooit eenvoudig.

Hoe moeilijk dat precies is, werd voor heel veel mensen duidelijk de voorbije twee jaar. Dat geldt ook voor Wolf Vanwymeersch, die zijn vader moest afgeven en het daar moeilijk mee had. Zo moeilijk dat het hem twee maanden lang niet lukte om ook maar iets op papier (of in muziek om) te zetten. Maar uiteindelijk werd de krop in de keel toch doorgeslikt en bleek er plotseling voldoende materiaal voorhanden te zijn voor een nieuwe ep. Ook dit nummer - de titel spreekt voor zich - The Art Of Letting Go zal daarop staan. 

In deze single werd de stem van Vanwymeersch helemaal naar de voorgrond gemixt, waardoor je soms met een ongemakkelijk gevoel zit. Alsof je een stem in je hoofd hoort. En als het refrein dan losbarst, lijkt het alsof alles er in één klap uit moet. Het resultaat mag er alvast zijn en doet wat het moet doen: troost bieden.

De bijhorende lyricvideo is al even in your face. Je ziet de protagonist af en toe zelfs de pijn wegslikken en de ogen spreken boekdelen. Knap werk van Rachmong. 

 

24 februari 2023
Patrick Van Gestel