Wald - The Man

Wald - The Man

Forester is dood, leve Wald!

"Voorlopig is het wachten op welke richting Forester uiteindelijk zal uitgaan", schreven we vorig jaar over de ep 'Laughing In The Mirror' van Forester die toen uitkwam. We hebben gelijk gekregen, maar toch weten Wout Vanthieghem en de zijnen te verrassen. De live band werd de nieuwe band en omdat Forester toch meer het soloproject was van de frontman, werd de band Wald gedoopt en werd er uiteindelijk voor een potigere sound gekozen.

Er zat altijd al wat Britpop in de muziek van Vanthiegem, maar het folky aspect dat er ook in zat, werd blijkbaar definitief naar de prullenbak verwezen, afgaande op The Man, de eerste single die Wald op de wereld loslaat. Het is een soort van protestlied tegenĀ  bedrijfsleiders en het soort jongens dat denkt dat ze overal mee weg kunnen komen. En dus mogen de gitaren wat steviger gieren en mag de zanger op de tenen staan aan de microfoon.

Aan The Man is alvast te horen dat deze band organisch gegroeid is en op elkaar ingespeeld. Alles zit goed en strak in elkaar. Dus dat belooft voor wat er nog volgen gaat!

2 juni 2023
Marc Alenus