UNACHICA - Life In Orange

UNACHICA - Life In Orange

Ontsnappen aan de realiteit met de tweede single van deze vreemde vogels.

Bijna exact één jaar nadat UNACHICA op mooie wijze de zomer van 2020 aankondigde met Summer Is Real, komen Roel Joosen en de zijnen met een nieuwe single. Life In Orange vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van Kim-Hye Kyo die in 2013 een legervoertuig stal en vluchtte van Noord- naar Zuid-Korea. Deze ondernemende knaap werd zes jaar later de oudste wereldkampioen downhill mountainbike. Tenminste ... in het universum van UNACHICA.

Daar is immers niets zoals het lijkt. Op de B-kant van de nieuwe single telt de maand augustus een dag meer dan bij ons en in de clip vliegen de pterosauriërs achteruit. Zoals we vorig jaar al schreven, zit er geen enkel meisje bij UNACHICA. En dit keer worden morsecodes en achterwaarts afgespeelde samples muziek (die inderdaad wel wat oosters aandoet) gebruikt. De clip biedt dan weer echt het gevoel van vrijheid. De echte beelden van een ontsnapping uit Noord-Korea worden afgewisseld met beelden van een mountainbiker in de bergen die resistent lijkt aan alle wetten van de zwaartekracht.

Waar het bij zanger-toetsenist-gitarist Joosen, snarenplukker Steven Holsbeeks (Few Bits, Dead Man Ray...) en drummer-percussionist Jochem Baelus (Echo Beatty, Slumberland) om draait, is escapisme. En daartoe leent de nieuwe single zich perfect. De productie was in handen van Staf Verbeeck (Bazart, Hovverphonic...) en Yorgos Tsakiridis (The Hickey Underworld, Millionaire) en de single is de voorbode van een album dat uitkomt op Gazer Tapes.

4 juli 2021
Marc Alenus