UMM - Thin Blue Line

UMM - Thin Blue Line

UMM duikt in vakantieherinnering met nieuwe single.

Eerder deze week bracht UMM de nieuwe single Thin Blue Line uit. Het nummer werd geschreven door frontvrouw Lise Daelemans. Tijdens een zomervakantie zag ze vanop een heuvel een zwemmer steeds verder aan de horizon verdwijnen. De zwarte stip werd steeds kleiner en dit beeld werd de inspiratie voor het nummer. Het nummer is geschreven vanuit het perspectief van een persoon die achterblijft, terwijl een dierbare andere oorden gaat opzoeken.

Tijdens de intro zit je je samen met Daelemans op haar heuvel. De sfeerschepping is erg goed en dus is het een beetje schrikken wanneer de onrust opsteekt in de vorm van nerveuze drums.

Toch blijft de sfeer over het algemeen dromerig en zwoel. Daarvoor zorgen de zachte, soms exotisch aandoende zang, de warme gitaren en de op onverwachte momenten opduikende toetspartijen. Naarmate de song vordert, wint hij weliswaar aan spierkracht, maar een tsunami wordt het nooit. Kernwoorden zijn: gelaagdheid en esthetiek  en daar kunnen we in deze tijden niet genoeg van hebben.

Bekijk hieronder de clip die werd opgenomen in het OLT RIvierenhof.

Herlees hier onze recensie over de ep ‘The Good Side’ van vorig jaar.

12 december 2019
Marc Alenus