Uma Chine - Visits

Uma Chine - Visits

In 2019 bracht de finalist van Humo’s Rock Rally 2020 al een eerste album uit. Dit voorjaar volgt een tweede plaat en dit is daar de tweede single uit.

Nele De Gussem, die je nog kent van Future Old People Are Wizards en BRNS, zat samen met Rana Holail Mohamed (stem), Sherien Holail Mohamed (stem), Simon Raman (drums), Gilles Vandecaveye-Pinoy (toetsen) en Nils Vermeulen (bas) niet stil na de finaleplaats in Humo’s Rock Rally. Naarstig werd er gewerkt aan een tweede album. Daaruit verscheen eerder al de single Hold.

Op een tweede single was het drie maanden wachten, maar nu is er Visits, een song waarin Uma Chine het delirium van een dementerende vrouw bezingt. Zij wil bij haar overleden man blijven en zet zich woest af tegen haar eigen in-leven-zijn.

Er hoeft dan ook geen tekening bij: Visits klinkt een pak gespierder dan de eerder ijle voorganger, zeker wanneer Simon Raman uitbarst in schier onbeheerste percussie-uitbarstingen. De strofes zijn dan weer gekenmerkt door slaapdronken zang van de drie zangeressen en zwalpende synths.

De vervormde beelden in de clip versterken het beeld van een koortsdroom waarin de grens tussen illusie en realiteit en dromen en waken steeds vager wordt. Ontdek song en clip hieronder.

30 januari 2021
Marc Alenus