Tom Odell

Achtergrond

Tom Odell is een blonde jonge God aan de piano en dus kan het niet anders of meisjes vallen ervoor in zwijm en jongens willen hem zijn. Tom Odell is nog maar 22 en belooft de belofte van 2013 te worden.

Tom Odell



Tom Odell zit op een trein die voor het eerst niet meer lijkt te stoppen. Zijn eerste halte was een optreden bij Jools Holland op de BBC, een show waar al menig talent debuteren mocht. Niet heel veel later verscheen hij op de beruchte Sound Of 2013-lijst en won hij de BRIT Critics’ Choice Award.

En dan kwam er ook die eerste single en ep. De single Another Love werd meteen een grote hit in Nederland en de single is ondertussen ook begonnen aan de bestorming van de Britse hitparade en onze eigen Ultratop. Een volgende single, Can’t Pretend, is klaar en ligt in dezelfde lijn dan Another Love.

Beide nummers staan ook op de ep ‘Songs From Another Love’. Tom Odell pakt uit met liefdesliedjes die heel intiem aan de piano beginnen en zich langzaam naar een hoogtepunt toewerken. In Sense toont de zanger zich op zijn breekbaarst.

Stay Tonight, het laatste nummer van de ep, is een demo en is meteen het enige nummer van de vier dat niet op de binnenkort te verschijnen langspeler ‘Long Way Down’ te vinden zal zijn. Stay Tonight start met enkel akoestische gitaar en krijgt later subtiele ondersteuning van de piano. Na enkele luisterbeurten vinden we dit het beste nummer. Het is dan ook jammer dat net dit niet op zijn debuutalbum zal staan.

Na een kwartiertje Tom Odell horen wij een talentvolle singer-songwriter met een kenmerkend stemgeluid en veel potentieel. Wij voorspellen airplay op alle zenders, een hitsingle of twee, een uitverkochte passage in de Botanique en een plekje op Pukkelpop. Maar vooralsnog blijven dat voorspellingen. De eerstvolgende halte voor Tom Odell is de releasedatum van die debuutplaat: 15 april.

2 februari 2013
Geert Verheyen