The Milk Factory - Bos

The Milk Factory - Bos

Gitarist Edmund Lauret en pianist Thijs Troch ken je misschien van Nordmann, maar het duo verzamelde enkele vrienden om zich heen in een oude caravan ergens in een Gents bos en werkte daar aan een tweede ep, die op 16 april uitkomt.

Vorig jaar bracht The Milk Factory het album ‘Aula’ uit en twee jaar geleden, een jaar na de oprichting, was er al een naamloze debuut-ep. De muziek laat zich omschrijven als delicate, romantische folkjazz met een vleugje mysterie. Rond de gitaar, piano, bas en drum fladdert een avontuurlijke blazerssectie met fluit en saxofoon.

Nieuwste single Bos werd opgenomen en gemixt door Pieterjan Hendrik Frans Coppejans (Eefje De Visser) en gemasterd door Gert Van Hoof en licht het eerste tipje van de sluier op van de ep ‘Dusky’ die uitkomt op 16 april via W.E.R.F. Records.

De song heeft meer dynamiek dan we van het zestal gewend zijn. De drums van Benjamin Elegheert zijn prominenter aanwezig zonder de vreedzaamheid te verstoren. De als bellen klinkende gitaargeluiden waarmee de track opent, geven de track iets psychedelisch, maar al snel nemen repetitieve arpeggio's van akoestische gitaar over en zorgen bas (Kobe Boon) en drums voor een trance-opwekkende groove. Ook de dwarsfluit van Jan Daelman en de sax van Viktor Perdieus kiezen voor een ritmische aanpak, vooraleer eerst gitaar en daarna ook zij uitwaaieren in melodische solo’s.

Er gebeurt constant iets in het Bos van The Milk Factory. En zo hoort het.

Foto: Yvan Mahieu

9 maart 2021
Marc Alenus