The Haunted Youth - Broken

The Haunted Youth - Broken

Een nummer over je verloren en hulpeloos voelen nadat je verraden bent in een vriendschap of relatie waarvan je dacht dat die voor eeuwig zou duren.

M83 en The Boxer Rebellion zijn meteen namen die meteen als referentie opborrelen als je Broken, de nieuwe single van The Haunted Youth, hoort. De gitaren en zang zijn ijl als fijne wolkenslierten en de drums meppen dan wel goed door, ze lijken weg te waaien door een stevige zomerbries. Het resultaat is een anthem voor dromers, voor wolkenstaarders, al dan niet met een strootje in de mond.

Broken heeft dan wel geen opbeurende tekst, toch past de nieuwe song qua sound bij het komende festivalseizoen en dat treft, want de band zal op heel wat nationale en internationale podia te zien zijn deze zomer. Je vindt de data onder de clip.

De single volgt hits op als Teen Rebel, Coming Home, Gone en Shadows en is het middelpunt van het lang verwachte debuutalbum van de band dat in november uitkomt. Naast de digitale release komt er ook een fysieke twelve inch met daarop ook nog drie alternatieve versies (Extented / Tape / Bedroom).

Live:

15/07 Dour Festival, Dour (BE)
17/07 Welcome to The Village, Leeuwarden (NL)
05/08 Prestoso Festival, Gedrez (ES)
06/08 Astroshow Open Air, Bordeaux (FR)
19/08 Pukkelpop, Hasselt (BE)
25/08 CanelaParty, Malaga (ES)
08/09 Waves, Vienna (AT)
10/09 Misty Fields, Asten (NL)
21/09 Reeperbahn, Hamburg (DE)
04/11 Ekko, Utrecht (NL)
09/11 Merleyn, Nijmegen (NL)
10/11 Muziekgieterij, Maastricht (NL)
15/11 Ancienne Belgique, Main Hall, Brussels (BE) – album release show

1 juni 2022
Marc Alenus