The Empathy Exams - Extended Play

The Empathy Exams - Extended Play

De samenwerking tussen Styrofoam en The Go Find (Arne Van Petegem en Dieter Sermeus eigenlijk) is plotseling beduidend meer bewolkt geworden.

En dat beseft het duo zelf ook. Waar All I Want (Is To Disappear) bijvoorbeeld nog vrolijk en fris klonk (in tegenstelling tot wat de titel zou kunnen aangeven), is dat bij deze twee songs - Loose Ends en If It's Only A Symbol, To Hell With It werden samen verpakt als 'Extended Play' - helemaal anders. Er zijn nog steeds de ticks en bleeps, maar de onderliggende laag is veel meer ingetogen en ook Sermeus brengt zijn teksten op een meer zwarte manier. 

Niet dat je ons daarover hoort klagen, want dit tweetal nummers is misschien wel het beste wat The Empathy Exams tot op heden heeft gebrouwd. En het smaakt duidelijk naar meer. Waar in Loose Ends de stem duidelijker aanwezig is, hangt er een sluier over in If It's Only A Symbol, waardoor er nog meer afstand lijkt geschapen te worden. The Notwist is nooit ver weg, maar het is ook weer helemaal anders. Het doet ons steeds meer verlangen naar die langspeler. Dat hij er vlug moge komen.


 

20 maart 2020
Patrick Van Gestel